O peniaze pri systéme povinnosti gastrolístkov prichádzajú obaja - zamestnávateĺ i zamestnanec. Ak zamestnávateľ nebude musieť objednávaním lístkov platiť nezmyslene vysoké poplatky, zostane mu viac, a teda sa môže zamestnancom ujsť viac. Každá firma platí bezpočet účtov, poplatkov, kŕmi rôzne inštitúcie, tak sa nečudujme, že mnohokrát má ledva na mzdy. Medzi nezmysly patria aj gastrolístky.
Povinnosť lístkov je naozaj obmedzujúci nezmysel . Namiesto neho treba zaviesť povinný (nie dobrovoľný) prídel pre zamestnanca k mzde vo výške časti, ktorá mu prislúcha za lístok, peniaze a obaja budú spokojní. Zamestnanec dostane hotové financie vo výške stravného lístka, zamestnávateľ nemusí účtovať a preúčtovávať výdaj za lístky a príjem za zamestnanca - lebo zamestnanec si tak či tak musí zaplatiť 45 % ceny lístka, čo sa mu z platu strhne - zamestnávateľ nemusí vyhadzovať nemalé peniaze za poplatky a poštovné. Takto zarábajú distribučné spoločnosti a okrádajú firmy a v konečnom dôsledku aj ich zamestnancov.
---
O peniaze pri systéme povinnosti gastrolístkov prichádzajú obaja - zamestnávateĺ i zamestnanec. Ak zamestnávateľ nebude musieť objednávaním lístkov platiť nezmyslene vysoké poplatky, zostane mu viac, a teda sa môže zamestnancom ujsť viac. Každá firma platí bezpočet účtov, poplatkov, kŕmi rôzne inštitúcie, tak sa nečudujme, že mnohokrát má ledva na mzdy. Medzi nezmysly patria aj gastrolístky.
Povinnosť lístkov je naozaj obmedzujúci nezmysel . Namiesto neho treba zaviesť povinný (nie dobrovoľný) prídel pre zamestnanca k mzde vo výške časti, ktorá mu prislúcha za lístok, peniaze a obaja budú spokojní. Zamestnanec dostane hotové financie vo výške stravného lístka, zamestnávateľ nemusí účtovať a preúčtovávať výdaj za lístky a príjem za zamestnanca - lebo zamestnanec si tak či tak musí zaplatiť 45 % ceny lístka, čo sa mu z platu strhne - zamestnávateľ nemusí vyhadzovať nemalé peniaze za poplatky a poštovné. Takto zarábajú distribučné spoločnosti a okrádajú firmy a v konečnom dôsledku aj ich zamestnancov.